REDENEN OM VAN FRANKRIJK TE HOUDEN

De keuken is verrukkelijk. Het is doordrenkt van cultuur. De geschiedenis duikt om elke hoek op. Vraag het aan iemand uit Frankrijk en je zult een andere reden horen waarom ze van hun land houden. Hier kiezen we een paar van onze favorieten.

DAT JE NE SAIS QUOI
O, dat ondefinieerbare, onbeschrijfelijke, onweerstaanbare…
Hoe noem je het? Frankrijk is gevuld met immateriële genoegens en sybaritische momenten die onmogelijk vast te pinnen zijn.

MONT BLANC
Met 4.800 m (15.770 ft) is de Mont Blanc de hoogste en gevaarlijkste berg van Frankrijk en een magneet voor bergbeklimmers, skiërs en iedereen die van wintersport houdt.

FRANSE GESCHIEDENIS
Het Franse platteland is bezaaid met het puin van zijn buitengewone verleden, van slagvelden en kathedralen tot prehistorische grotschilderingen en oude amfitheaters.

MANDELEN ROND MARKTEN
Weer of geen weer, de markten van Frankrijk komen elke dag tot leven.
Bruisende boerenmarkten vullen dorpspleinen, terwijl vintage schatten wachten om ontdekt te worden op rommelmarkten.

CHÂTEAU DE CHAMBORD
Gebouwd om de wereld te verbazen, zijn de weelderige kastelen en tuinen van Frankrijk het spul van sprookjes, niet meer dan het betoverend weelderige Château de Chambord.

KLASSIEKE FRANSE KEUKEN
De tijdloze rituelen van de Franse keuken zijn ongeëvenaard – dineren in een restaurant is een meeslepende ervaring, waar service een kunst is en elk gerecht perfect wordt gecombineerd met de ideale wijn.

LAVENDEL VELDEN
Kom zomer, de glooiende velden van de Provence veranderen in een bijenzoemende paarse waas van bloeiende lavendel, het “blauwe goud” dat zijn weg vindt naar zeep, honing en sorbets.

KUNST VAN WERELDKLASSE
Van kleine gespecialiseerde galerijen tot het onvergelijkbare Musée du Louvre, Frankrijk is de thuisbasis van enkele van de beste kunst ter wereld. Het is gemakkelijk om uren te verliezen aan het bewonderen van je favorieten.

STAD VAN LICHT
Miljoenen lichten laten Parijs gloeien in het donker, maar dat is niet alles wat het verblindt. Monumentale monumenten en glorieuze galerijen complimenteren relaxte boulevards en gezellige caféterrassen.

DE CÔTE D’AZUR
De spectaculaire landschappen en het heldere, zachte licht van de zuidkust hebben talloze kunstenaars geïnspireerd. De mooie heuveldorpen en havens blijven broeinesten van glamour en creativiteit.

WIJNPROEVEN IN BORDEAUX
Bordeaux is een paradijs voor wijnliefhebbers. De wijngaarden rondom de stad zijn de perfecte plek om meester-wijnmakers te ontmoeten en te leren wat een nobele vintage maakt

PÂTISSERIES EN BOULANGERIES
De verleidelijke geur van versgebakken croissants en baguettes die door de straat waaien, is typisch voor het Franse leven – en dat geldt ook voor het knabbelen aan je lekkernijen zodra je de winkel verlaat


Leer de Franse taal altijd en overal

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *