RANSKAN RAKASTAMISEN SYYT

Sen keittiö on ihana. Se on täynnä kulttuuria. Sen historia nousee joka nurkkaan. Kysy keneltä tahansa ranskalaiselta, niin kuulet toisen syyn, miksi he rakastavat maata. Täällä valitsemme muutaman suosikkimme.

EHKÖ EI SAIS QUOI
Voi, se määrittelemätön, kuvaamaton, vastustamaton…
Miksi kutsut sitä? Ranska on täynnä aineettomia nautintoja ja sybariittisia hetkiä, joita on mahdotonta selvittää.

MONT BLANC
Mont Blanc on 4800 metrin (15770 jalkaa) korkeudella Ranskan korkein ja vaarallisin vuori, ja se on magneetti vuorikiipeilijöille, hiihtäjille ja kaikille talviurheilua harrastaville.

RANSKAN HISTORIA
Ranskan maaseutu on täynnä sen poikkeuksellisen menneisyyden roskia taistelukentiltä ja katedraaleista esihistoriallisiin luolamaalauksiin ja muinaisiin amfiteattereihin.

YMPÄRISTÖMARKKINOIDEN TARKOITTAMINEN
Sade tai paisto, Ranskan markkinat heräävät eloon joka päivä.
Vilkas viljelijöiden markkinat täyttävät kylätilat, kun taas vintage-aarteet odottavat paljastamista kirpputoreilla.

CHÂTEAU DE CHAMBORD
Maailman hurmaamiseksi rakennetut ranskalaiset ylelliset linnat ja puutarhat ovat satuja, ei muuta kuin ällistyttävän ylellinen Château de Chambord.

Klassinen ranskalainen keittiö
Ranskalaisen keittiön ajattomat rituaalit ovat vertaansa vailla – ruokailu ravintolassa on mukaansatempaava kokemus, jossa palvelu on taidetta ja jokainen ruokalaji on täydellisesti yhdistetty ihanteelliseen viiniin.

LAVENTTIOKENTTÄT
Tule kesäksi, Provencen pyörivät kentät muuttuvat mehiläishenkiseksi purppuranpunaiseksi kukkivan laventelin, “sinisen kullan”, joka pääsee saippuiksi, hunajaksi ja sorbeteiksi.

MAAILMANLUOKAN TAIDE
Pienistä erikoisgallerioista vertaansa vailla olevaan Musée du Louvreen, Ranskassa asuu joitain maailman parhaita taiteita. Suosikkejasi ihaillen on helppo menettää tunteja.

VALON KAUPPA
Miljoonat valot asettavat Pariisin hämärään pimeän jälkeen, mutta se ei vielä kaikki saa sen häikäisemään. Monumentaaliset maamerkit ja upeat galleriat täydentävät rentoja bulevardeja ja viihtyisiä kahvila-terasseja.

CÔTE D’AZUR
Etelärannikon upeat maisemat ja kirkas, pehmeä valo ovat innoittaneet lukemattomia taiteilijoita. Sen kauniit kukkulakylät ja satamat ovat edelleen hohto- ja luovuuskeskuksia.

Viinin maistelu Bordeaux’ssa
Bordeaux on wineloverin paratiisi. Kaupunkia ympäröivät viinitarhat ovat täydellinen paikka tavata viininvalmistajia ja oppia, mikä tekee jalosta vuosikerta

KANSAINVÄLIT JA BULANGERIT
Kadulla kohoava vastaleivottujen croissanttien ja patonkien houkutteleva tuoksu on olennaista ranskalaiselle asumiselle – ja samoin nippaa herkkujasi heti, kun poistut kaupasta


Opi ranskan kieltä missä ja milloin tahansa

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *